Koncertni cikel GlasbariumAvtorski koncerti MELEM slovenskega skladatelja in glasbenika Vaska Atanasovskega, so od leta 2016 v Ljubljani in v Mariboru kvalitetno popestrili glasbeno umetniško dogajanje. V slogovnem prepihu džeza in modernih ljudskih godb, so iz tujine pripeljali mnoge izvrstne umetnike, kot so: Simone Zanchini (ITA), Michel Godard (F), Matija Dedić (CRO), Vasil Haždimanov (SRB), Tamara Jokić (SRB), Bodek Janke (D) ter jih premešali s prav tako odličnimi slovenskimi izvajalci, kot so: Marjan Stanić, Dejan Lapanja, Žiga Golob in Ariel Vei Atanasovski. V čudovitih, intimnih dvoranah SNG Drame Ljubljana, dvorane Union in Narodnega doma Maribor, so izvedli vrhunske koncerte stoječih ovacij publike.

Tako dober odziv javnosti in glasbenikov, je avtorja motiviral, da dogajanje razširi v koncertni cikel pod imenom Glasbariumin še dodatno obogati koncertno dogajanje ter glasbeno ustvarjalnost. Letos je v obeh mestih začrtal, kar štiri koncertne dogodke, ki pa so zaradi pojava epidemije, bili prisiljeni v mnoge kompromise in prilagajanja. Veliko povabljenih glasbenikov iz tujine, se žal ne bo moglo udeležiti nastopov, vendar se dogajanje nadaljuje v pozitivnem duhu; našla so se nova prizorišča, nove vrhunske zasedbe in bodo dogodki kljub vsemu izvedeni.

Letos so v sklopu ciklusa v Ljubljani in v Mariboru, nastopila že izjemna sirijska umetnika Basma & Orwa ter hrvaško slovenski BalKan duo, 25.10.2020 pa v Stari elektrarni Ljubljana pripravljamo pravo poslastico dvojnega koncertnega večera, kjer bosta nastopila Marko Črnčec in Nino Mureškič duo ter iz Italije Alberto Sergi s svojo skupino Arakne!


Dvojni koncert

Ob 19:00
Marko ČRNČEC / Nino MUREŠKIČ
duo(SI)
Virtuozne tipke in vroče kože


Ob 20:00
Alberto Sergi & ARAKNE trio(IT)
Hrepenenja in strasti južne Italije


Koncertni cikel Glasbarium podpirata Mestni občini Ljubljana in Maribor.STARA MESTNA ELEKTRARNA – ELEKTRO LJUBLJANA
KOLEDAR
VEČ O PREDSTAVI