Oder360


Družabni dogodek v navidezni resničnosti


Zavod EN-KNAP

Plesno-virtualni konec tedna v Španskih borcih


PETEK, 14. januar ob 18:30 in 20:00

SOBOTA, 15. januar ob 17:30

Fabien Prioville

PRIVID TRENUTKA 

plesna VR instalacija

+

SOBOTA, 15. januar 2022 ob 19:00

PREMIERNO

EN-KNAP Group

TRIPLET (Odvečni)

družabni odrski dogodek

____________________________________

Vabljeni na dvodnevni plesno-virtualni konec tedna v Center kulture Španski borci!

V petek, 14. januarja in v soboto, 15. januarja Zavod EN-KNAP gosti mednarodno priznanega plesnega ustvarjalca Fabiena Priovillea z njegovo produkcijo PRIVID TRENUTKA, ki gledalca popelje na potovanje po edinstveni plesno-virtualni resničnosti. Fabien Prioville, dolgoletni sodelavec kultne Pine Bausch in kanadske skupine La La La Human Steps, ponovno navdušuje s svojo prepoznavno in močno avtorsko poetiko ter skupaj s plesalci svoje plesne skupine in plesalcev Pine Bauch ustvarja edinstven vpogled v vzporedno realnost. Instalaciji sledi pogovor z ustvarjalcem.

*Pred obiskom VR instalacije Privid trenutka vas prosimo, da si pravočasno rezervirate sedež na mail goran.pakozdi@en-knap.com, saj je število sedežev omejeno na 17 mest.

_______________________________________

V soboto, 15. januarja vas vabimo vas na premiero družabnega dogodka TRIPLET, ki je preplet predstave v živo, moderiranega pogovora in druženja občinstva z ustvarjalci ter izkušnje
ogleda delov predstave na VR očalih, posnete iz središča odra. Vabimo vas, da si ogledate plesno predstavo v živo, se zbližate z ustvarjalci predstave, sodelujete v pogovoru, uživate v
privilegiranem pogledu in postanete sami svoj režiser v 360° okolju ter si ustvarite lastno dolžino večera.
 
Tokratni TRIPLET se predstavlja s plesno produkcijo skupine EN-KNAP Group, ODVEČNI, ki je bila ustvarjena v času zaprtja gledališč in sloni na eseju Odvečni človek Ilije Trojanowa.
Uprizoritev bo z avtorsko glasbo v živo dopolnjeval in usmerjal gostujoči glasbenik Tomaž Grom. Tema predstave ponuja odličen vpogled v umetniško ustvarjanje na področju uprizoritvenih umetnosti ter hkrati predstavlja idealno izhodišče za nadaljnjo razpravo o času, v katerem živimo in nepredvidenih situacijah, v katerih smo se znašli. Po predstavi se bomo pogovarjali s filozofom Stojanom Pelkom, koreografom in umetniškim vodjem Zavoda EN-KNAP Iztokom Kovačem in plesalci plesne skupine EN-KNAP Group.

__________________________________________

Projekt Oder360, ki smo ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka - vodenega ogleda predstav z VR očali.

Ob vsaki ponovitvi predstave bo sledila tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, ter pogovorov z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtoricami posameznih predstav.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika. S tem vsakemu gledalcu omogočamo, da si sam zrežira pogled na ponujeno predstavo.

Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.

Program Zavoda EN-KNAP podpirata: Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo (ki podpira tudi dejavnost Španskih borcev) in Ministrstvo za kulturo RS.
CENTER KULTURE ŠPANSKI BORCI
KOLEDAR
VEČ O PREDSTAVI