Tjaša Bucik, Patricija Crnkovič:
Tebi


Plesna predstava na VR očalih


AVTORSTVO, koreografija IN IZVEDBA: Tjaša Bucik, Patricija Crnkovič
Soavtor in izvajalec: Klemen Kovačič
avtorska glasba: August Braatz
Avtor besedil: Maja Gal Štromar, Tebi iz pesniške zbirke Boginja z zamudo; Katja Perat, Ljubezen iz zbirke Davek na dodano vrednost; Barbara Korun, Pridem takoj
Režija VR videa:
August Adrian Braatz

zahvalE: Suzana Krapež, Bar Pritličje, EKSTEL d.o.o., Brane Potočar, Mestna Občina Nova Gorica,  SNG Nova Gorica, Zavarovalnica Triglav, Plesno Mesto, Plesna šola MikiVabljeni na premiero plesne predstave v navidezni resničnosti z naslovom TEBI, ki je nastala pod okriljem projekta Oder360. Projekt avtoric Tjaše Bucik in Patricije Crnković, ki je bil izbran na razpisu zavoda EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, bo v Centru kulture Španski borci premierno predstavljen 9. in 10 junija.

Projekt Oder360, ki smo ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka - vodenega ogleda predstav z VR očali. Ob vsaki ponovitvi predstave bo sledila tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, ter pogovorov z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtorji.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika.

Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.


O PREDSTAVI


Plesna predstava TEBI vabi gledalca na popotovanje skozi človekovo notranjost. Obiskovalec spozna sprva nezavedna stanja izvajalcev, ki jih predstavljajo notranji konflikti in razrešitev le- teh skozi obstoj. Ob prepletanju različnih vtisov, ki jih ustvari vstopanje v posamezne prostore, se predstava dotika tako osebnih dilem in strahov, kot moči posameznika in s tem oriše celovitost njegovega bitja.


V predstavi se pojavljajo motivi izmenjevanja trenutnega prostora in časa z idealističnim, ki človeka postavi pred spoznanje druge realnosti. Potovanje po prostorih sovpada z doživljanjem in razumevanjem svobode bivanja posameznika. V svetu, v katerega je povabljen gledalec se tri individualne osebnosti prelivajo v eno homogeno zavest.

PLESNI TEATER LJUBLJANA
KOLEDAR