HABITAT

multidisciplinaren solo
V okviru festivala Svetlobna gverila Koreografija: BETTINA SZABO
Glasba: JOEL LAVOIE, ANA DALL’ARA MAJEK
Scenografija: JACINTHE DERASP
Dramaturgija: MORENA PRATS
Biomedijski kostum: ALEXANDRA BACHMAYER
Tehnična režija: THIBAUT CARPENTIER
Režiser vaj: LAURIE- ANNE LANGIS (MTL), CORALINE CLAUDE (PAR), PHILIPPE POIRRIER (MTL)
Oblikovanje luči: PAUL CHAMBERS
Koprodukcija gostovanja: PLESNI TEATER LJUBLJANA, SVETLOBNA GVERILA, FORUM LJUBLJANA


O PROJEKTU


Multidisciplinarna solistična predstava navdih črpa iz načina življenja raka samotarja, ki za razliko od ostalih rakov nima svoje lastne hišice, temveč se skriva pod različnimi podmorskimi objekti. Ko svoje začasno zavetje preraste, se odseli. tovrsten migracijski proces avtorica metaforično povezuje s svojo izkušnjo selitve v Kanado. Vsi performativni elementi v medsebojni komunikaciji ustvarjajo hipnotično senzualno podobo, ki spominja na fenomen severnega sija.


O AVTORJIH


Bettine Szabo, ki svoj somatski pristop do gibanja imenuje gibljiva se podzavest, je Urugvajska plesalka, ki živi v Montrealu, kjer je leta 2017 diplomirala iz plesa. Zanimajo jo predvsem skupnostno ustvarjanje in raziskovanje telesa ter giba. Navdih za svoje ustvarjanje in estetiko črpa pri umetnikih kot so performer Kent Monkman, režiser Tim Burton in mehiška nadrealistična umetnica  Remedios Varo. 

Jacinthe Derasp, avtorica skulpture in scenografije je vizualna umetnica iz Montreala. Kot ustvarjalko jo zanimajo predvsem večpomenskost percepcije, raziskovanje materialov in poetični potenciali prostorov.

Joel Lavoie je zvočni umetnik iz Montreala, njegovo glasbeno ekspirementiranje zaznamuje predvsem zanimanje za človekovo kolektivno in individualno podzavest. Zelo pogosto sodeluje z raznoraznimi koreografi, pesniki in režiserji.

Alexandra Bachmayer je interdisciplinarna umetnica in raziskovalka iz Montreala, ki raziskuje hibridne kostumografije, povezane z digitalizacijo, ekologijo in biomateriali.VEČ O PREDSTAVI
PLESNI TEATER LJUBLJANA
KOLEDAR