Male Kline:
MEMORIA


plesna predstava


Authors: Mala Kline
Production: ELIAS 2069 in Mercedes Klein
Concept, choreography, text, performance by Mala Kline
Set design, lighting design, costume design and photography by Petra Veber
Music and sound composition by Kristijan Krajnčan
Video, video synchronisation and mapping: Hana Vodeb
Readings by Robert M. Hayden
Scenography by Gašper Puntar
Technical management by Hotimir Knific
Translation by Katja Kosi
Executive production by Ajda Kline
Production by ELIAS 2069 and Mercedes Klein

Co-produced by: EN-KNAP Productions (Cultural Centre Španski borci) from Ljubljana, the Slovene National Theatre from Nova Gorica, Moment from Maribor, the Hrvatski dom kulture from Rijeka, Zagrebačko Kazalište Mladih (Zagreb Dance Centre) from Zagreb, the Mediterranean Dance Centre from San. Vincenti, ArtistiAssociati from Gorizia
Supported by the Ministry of Culture of Slovenia, Municipality of Ljubljana, Department of Culture

Thanks to Miro and Alenka Kline, Marko Jakše, Gašper Puntar and Matija Zvezdan Puntar Kline.


 

O PREDSTAVI


Sanjska pokrajina. Spominska pripoved. Imaginacija, interpretacija: preplet. Ne nujno v tem vrstnem redu. Sanjska pripoved. Spominska pokrajina. Interpretacija, imaginacija: preplet. Spomin je izguba, vrzel je temeljna, utemeljitvena, prepleta spomin med izgubami, vzpostavi ga na novo, retroaktivno. Sanje so izguba, vrzel je temeljna, utemeljitvena, prepleta sanje med izgubami, vzpostavi jih na novo, retroaktivno. Iz nemožnosti, nezmožnosti zapolniti vrzel se bohoti imaginacija, interpretacija. Kaj se zgodi, ko spomin postane nemožnost, nezmožnost? Je izguba? Je vse izguba? Ali so vse sanje?

MEMORIA (2023) je predstava o spominu in njegovi izgubi, obenem je raziskovanje časa, saj se le ti, ki zaznavajo čas, spominjajo. Je raziskovanje imaginacije, saj je spomin nemogoč brez nje, spomin pa sta čas in izkušnja, ujeta v podobi. Je potop v vizionarsko zavest in reafirmacija izkušanja, iz katerega izhajamo in v katerega se vračamo.

VEČ O PREDSTAVIŠPANSKI BORCI
KOLEDAR