SLOVENSKI GLEDALIŠKI INŠTITUT – GLEDALIŠKI MUZEJ


Naslov: Mestni trg 17, 1000 Ljubljana 
Telefon: 01 241 58 00
Web: www.slogi.si
E-mail: slogi@slogi.si
LPP: Gornji trg 2, 3, 11, 19, 20, 27
Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) – Gledališki muzej, osrednji nacionalni gledališki muzej, s svojimi predhodniki že od leta 1952 skrbi za ohranjanje, dokumentiranje in predstavljanje, raziskovanje, preučevanje, interpretiranje ter promoviranje slovenskega gledališča.

Na naši stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja se sprehodite po poti slovenskega gledališča od gledališča reformatorjev do Ivana Cankarja na prelomu 19. in 20. stoletja. SLOGI – Gledališki muzej tudi gostuje – razstava o Ignaciju Borštniku je trenutno na ogled v njegovi rojstni hiši v Cerkljah na Gorenjskem, v virtualnem svetu pa gostujemo s sedemnajstimi e-razstavami, ki smo jih pripravili samostojno ali v sodelovanju s partnerji. V bogati muzejski zbirki fotografij, gledaliških listov, časopisne, periodične, video in zvočne dokumentacije, plakatov, kostumskih in scenskih skic, kostumov in maket, letakov, plakatov, pisem, rokopisov … hranimo tudi scenske skice Avgusta Černigoja. V naši specialni knjižnici so referenčni strokovni materiali s področja gledališča, v Digitalni knjižnici pa vam prek spleta predstavljamo težje dostopna slovenska dramska besedila.

Slovensko gledališko dediščino predstavljamo tudi s 15 muzejskimi pedagoškimi programi, namenjenimi otrokom, mladim, odraslim, družinam in ranljivim skupinam. S programom SLOGI mobilni pride gledališka dediščina k vam, razvijamo tudi spletne pedagoške vsebine. V dvorani SLOGI – Gledališkega muzeja prirejamo tudi raznovrstne prireditve, ki odstirajo različne vidike slovenskega gledališča. Vabljeni v SLOGI – Gledališki muzej!PREDSTAVE