Za crknit: AFTERPARTI


Plesna predstava

Zasedba: Edina Živa Diva in Cat Woman. Ena dela, druga gleda. In obratno.
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost / zacrknt.si
Koprodukcija: Društvo Škuc
V sodelovanju s prostorom Jambor (Ljubljana), l’Ex Asilo Filangieri (Neapelj) in galerijo Škuc (Ljubljana)O PREDSTAVIČudovit dan za spoznat Cat Woman in Edino Živo Divo ali ju ponovno srečat, če ju že poznate, ter skupaj z njima odkrivat nov gledališki žanr: sodobno resničnost. Pri »Mis mis mis mis mis« v izvedbi Cat Woman in »Dejmo še mal premislt« v izvedbi Edine Žive Dive doživimo raztezanje in mezenje časa, da še čas ni več tisto, kar je včasih bil.

Afterparti je predstava, ki se zgodi po predstavi. Vmesni prostor in čas, ko gledališka persona še živi, predstava pa se je že zdavnaj končala. Persona ostaja kot spomin, stalnica, premica, ki jo je nemogoče oddvojit od resničnosti, saj je vtkana v in skozi celo življenje.

Edina Živa Diva se več ne pretvarja, da je resničnost prostor brez gledalcev in nastopanja. S tem spoznanjem se odloči opraviti na perfromativni način – z gledališkim samomorom, katerega naslov je “Dajmo še mal premislt”.

V še bolj oddaljeno in dvoumno formo, kjer ne vemo več ali je lik realna oseba, ki je zašla v gledališče ali gledališka oseba, ki se je znašla v resničnosti, pa nas popelje Cat Woman. Z značilnim medmetom “mis mis mis mis mis” išče svojo iluzijo, ali pa le približa gledalcem svojo resničnost. Vsak od nas jo pozna – mačjo žensko iz svoje soseske.

Afterparti je naslov novega niza predstav Za crknt.

Več o predstavi.
STARA MESTNA ELEKTRARNA – ELEKTRO LJUBLJANA
KOLEDAR
VEČ O PREDSTAVI