DRAKULA IN DEKLE IN TEMAČNI GOZD


epski horor solo mjuzikl v treh dejanjih / Bence Mezei / v angleščini z angleškimi nadnapisi

Besedilo in režija: Bence Mezei
Nastopa: Ida Hellsten
Oblikovanje svetlobe: Leon Curk
GLASBA: Nohemi Barriuso
Oblikovanje plakata: Ágnes Mezei
Produkcijska podpora: Barbara Poček, Gledališče Glej
Odnosi z javnostmi: Tjaša Pureber, Gledališče Glej (do jeseni 2022)
Koprodukcija: Gledališče Glej
Podpora: Mestna občina LjubljanaO PREDSTAVI


DRAKULA IN DEKLE IN TEMAČNI GOZD je nezaslišana oda o nestanovitni naravi umetniškega ustvarjanja. Je energična solo predstava epskih razsežnosti, ki poveličuje vsakdanjost in vsakodnevne vzpone in padce, v katerem je nastala.

V predstavi Bence Mezei raziskuje in prepleta priljubljene formate sodobnega plesa, grozljivke, glasbenega gledališča in epske poezije, da bi ustvaril poetično in hkrati smešno pripoved o romantični, a pogosto grozljivi pokrajini, ki se razteza pred posameznikom pri delu. Skozi omejitve pripovedne forme, žanra grozljivke, pravljice in glasbenega gledališča predstava pripoveduje burno zgodbo o osamljenem Drakuli.

Drakula je krvoločni vampir, ki se kot nadebudni dramaturg odpravi na pot iskanja prijateljev in priložnosti, da v Mestnem teatru predstavi svoj scenarij. Pot ga vodi skozi Temačen gozd, kjer straši Brezglavi duh, igralec, ki enostavno ne zmore več. Tam sreča tudi razočarano Dekle, nekdanjo plesalko, ki brezciljno išče svojo izgubljeno identiteto, medtem ko se preživlja z delom na filmskem setu. Tu se začne zgodba o njihovem iskanju umetniške funkcije, sreče in ljubezni, ter zgodba o njihovih bojih z delom in življenjem, medsebojnih srečanjih ter ultimativni smrti.   

Performans hodi po tanki črti med trivialnim in iskrenim, ljubiteljskim in profesionalnim. Ukvarja se s karakterji in karakteristikami specifičnih form ter tako beleži težave vsakodnevnega življenja in dela. Skozi notranje konflikte, predstave, sanje, dvome in želje išče možnosti osvoboditve: izhod iz krize.


VEČ O PREDSTAVI GLEDALIŠČE GLEJ
KOLEDAR
VEČ O PREDSTAVI

o predstavi